[Video] Red Alert - Earth Can't Wait

Friday 7 August 2020

Vietnam, as a natural disaster-prone country, is particularly vulnerable to the dire effects of climate change. With 3440 km of coastline and complex topography, the country is exposed to typhoons, flooding, typhoons, drought and it is predicted that it will worsen in the coming years. For 2020 alone, extreme and prolonged drought and salinity can already be witnessed in southwestern provinces, together with storms and hail in northern provinces.

Children are always one of the most vulnerable groups during an emergency so having them leading on the discussion about the effects of climate change in Vietnam it is very inspiring. In collaboration with the Ministry of Agriculture and Rural Development, Ministry of Education and Training, Red Cross and People’s Committees, Save the Children are putting children at the heart of its Disaster Risk Reduction programming to build coping capacity and resilience for the most climate change-vulnerable communities. You can see children expressing how climate change is impacting their lives and suggesting what should be done to solve the problem in this video that is the heart of our “Red Alert - Earth can’t wait" campaign launch in Vietnam.

Link to the video: https://youtu.be/d5W2F4I0qJE 

-----

Việt Nam là một trong những quốc gia dễ bị tác động bởi biến đổi khí hậu. Với 3440km đường bờ biển và địa hình phức tạp, Việt Nam phải hứng chịu nhiều cơn bão, lũ lụt, hạn hán. Tình trạng này được dự đoán sẽ còn tồi tệ hơn trong tương lai. Riêng trong năm 2020, hạn hán kéo dài và xâm nhập mặn đã diễn ra ở các tỉnh phía Tây Nam, cùng bão và mưa đá xuất hiện ở các tỉnh phía Bắc.

Trẻ em là một trong những nhóm dễ bị tổn thương trong điều kiện thời tiết khẩn cấp. Vì vậy, tiếng nói của các em về vấn đề môi trường và khí hậu là rất quan trọng. Phối hợp với Bộ Nông nghiệp và Phát triển nông thôn, Bộ Giáo dục và Đào tạo, Hội Chữ thập đỏ và Ủy ban Nhân dân, tổ chức Cứu trợ Trẻ em đặt các em làm trọng tâm trong quá trình phát triển khung chương trình Giảm thiếu Rủi ro Thiên tai với mục đích xây dựng năng lực ứng phó với biến đổi khí hậu cho những cộng đồng dễ bị tổn thương. Hãy cùng chúng tôi xem video dưới đây và lắng nghe biến đổi khí hậu đã thay đổi cuộc sống của các em như thế nào, cũng như những gợi ý để giải quyết vấn đề đến từ chính các em. Tiếng nói của trẻ em là điểm nhấn của chiến dịch “Red Alert – Trái đất không chờ đợi” do tổ chức Cứu trợ Trẻ em khởi động tại Việt Nam.

Link tới video: https://youtu.be/d5W2F4I0qJE